Tavaszi fogásaink megálmodásakor Executive Chefünk régi és új szakácskönyvekből, valamint vidéki kalandozásai során helyiekkel folytatott beszélgetésekből, lokális receptúrákból merített inspirációt. Az alapanyagok kiválasztásánál a szezon legfrissebb zöldségei kerültek előtérbe, csak úgy, mint a hazai spárga, a szegfűgomba, a medvehagyma, torma és a hónapos retek. A húsok tekintetében is a tradíciókra helyezte a hangsúlyt, a néphagyományokat követve az ebben az időszakban vágott állatok húsából készíti el a hagyományos magyar és regionális fogásokat – némi modern csavarral.
Saláták
Kedves Vendégünk!
Nagy örömmel üdvözöljük az InterContinental Budapest Corso éttermében, a modern gasztronómiai trendek és a hagyományok találkozásának helyszínén. A la carte étlapunk a legújabb gourmet irányzatok ihlette, impozáns bor- és italkínálattal harmonizált, autentikus remekművek széles választékát sorakoztatja fel. Főszakácsunk, Gullner Gergő és csapata az ételek elkészítéséhez gondosan válogatott, friss és szezonális alapanyagokat használ, melyeket elsősorban helyi szállítóktól szerez be.
Szíves figyelmébe ajánljuk még havonta változó, speciális téma köré épülő menüsorunkat, melyet minden esetben az évszaknak megfelelő különlegességekből állítunk elő. Kóstolja meg ételeinket és gyönyörködjön a dunai panorámában! Jó étvágyat kívánunk!
„Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amelyből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.”
MENÜ
Nyári menünk megalkotásakor a legfrissebb hazai gyümölcsöket és zöldségeket használtuk fel: a málna, a cseresznye, a paradicsom és különböző erdei gombák is kiemelt szerepet kapnak a hozzávalók között.
ELŐÉTELEK ÉS SALÁTÁK
Gravlax; marinált lazac, kaviár, fürjtojás, uborka (5,7,9,11)
3 290
Libamáj terrin, karamellizált dió, házi cseresznyelekvár, kalács (2,4,7,9,10)
4 590
Kacsa szalámi, zöld paradicsom chutney, házi savanyúság, bodag (cigány kenyér) (2,7,9)
2 690
Kecskesajt, balzsamecetes füge, karamellizált mandula (7,10)
2 590
Cézár saláta (5,7,9)
2 950
Grillezett csirkemellel
3 990
Grillezett óriás rákkal (3)
4 990

LEVESEK
Citromos karalábékrémleves, pirított, füstölt sonka (7)
1 900
Hideg paradicsom erőleves, posírozott zalai rák (3,4)
1 990
Gulyásleves (1,2,4)
1 990
Gulyásleves
Gazdag, fűszeres és megannyi ízben bővelkedő – így jellemezhetnénk a magyar konyha egyik leghíresebb fogását, a gulyáslevest.
FŐÉTELEK
Roston sült kacsamell, bazsalikomos tökhab, málna, lila burgonyakrokett (2,4,7)
3 790
Sertésszűz, zöldbabfőzelék, fokhagymás burgonyapüré, szárított parasztsonka* (2,7)
3 290
Kemencés pisztráng, cikória pite, sült paradicsom, rizlingmártás (1,2,4,5,7)
4 490
Vargányával gratinírozott marha vesepecsenye, spenót (1,7)
7 690
VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK
Langyos, füstölt mozzarella, karamellizált szívsaláta, homoktövis vinegrette (7)
2 690
Buggyantott tojás, chilis romanesco, avocado, zöldalma, pirított mandula (4,10)
2 890
Rókagombás gnocchi, bazsalikom velouté (2,4,7)
2 390
Örömmel válaszolunk vendégeink kérdéseire az ételeink tartalmáról, amennyiben diéta vagy érzékenység miatt valamelyik összetevőt nem fogyaszthatják. Amennyiben más kívánságaik lennének, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésükre.
GRILL ÉTELEK
Debreceni páros kolbász (lecsóval ajánljuk)* | 200 g
3 290
BBQ tanyasi jérce | 200 g
3 990
Bélszín teys gabonával táplált marhából – szárazon érlelt | 200 g
10 990
Magyar angus marharostélyos – szárazon érlelt | 200 g
8 990
Lazacderék ropogós bőrével | 200 g (5)
5 990
Óriás rák | 200 g (3)
9 600
A grill ételekhez kívánság szerint egy szósz és egy köret választható.
EXTRA KÖRETEK KÍVÁNSÁG SZERINT
Burgonyapüré (7)
890
Hasábburgonya
890
Jázmin rizs
890
Lecsó
1 390
Szezonális zöldségek
1 390
Zöldsaláta, hozzá kívánság szerint:
joghurt, balzsam vagy citrom dresszing
1 390
SZÓSZOK
Borjú demi glace (1)
Zöldborsmártás (7,9)
Fűszeres paradicsomlekvár
Béarnaise mártás (4,7)
BBQ sauce
Helyi különlegességeink története
Európa-szerte, elsősorban Franciaországban és Lengyelországban sokféle ételt készítenek libamájból. Magyarországon a libamáj egyedülálló ízét az adja, hogy a libákat GMO mentes kukoricával táplálják – ennek köszönhetően a máj páratlan ízvilága. A magyar konyha mintegy 300 éve változatlanul, kiváló minőségben kínálja ezt az ínyencséget vendégeinek.
Ez a fogás szabadban tartott mangalica húsából készül, mely a Serrano sonkának is az alapanyaga. Különleges ízét és zamatát a bors, a paprika, a fokhagyma frissessége adja. Kiválóan harmonizál a lecsóval, ami szintén egy különleges zöldség alapú magyar étel (hasonló a ratatouille-hoz).
A főzelék egy zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet, többek között borsóból, burgonyából, spenótból, tökből, zöldbabból, káposztából vagy éppen lencséből. A főzelék a magyar konyhában egy különleges kategóriát képvisel: a zöldséget előbb sós lében főzik meg, besűrítik, majd sóval és fűszerekkel ízesítik. Tálalásakor pörkölttel, sült kolbásszal, tükörtojással, vagdalttal sült vagy rántott húsokkal szervírozzák.
Magyaros étel
Vegetáriánus étel
Fűszeres étel
Ételallergia vagy ételérzékenység: 1- zeller, 2- glutén, 3- rákfélék, 4- tojás, 5- hal, 6- csillagfürt, 7- tej, 8- puhatestűek, 9- mustár,
10- magvak, 11- mogyoró, 12- szezámmag, 13- szója, 14- kén-dioxid
I. kategóriába sorolt üzlet. Áraink HUF-ban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t. A számla végösszegéhez 10% szerviz díjat számolunk fel.