MAGYAR TALÁLMÁNYOK IHLETTE KOKTÉLOK

június 8, 2017

A Corso Bár egyedülálló koktélválogatását olyan világhírű magyar találmányok inspirálták, mint a Rubik kocka, a biztonsági gyufa vagy éppen a C-vitamin. Az egyes tételek nem csupán ízben okoznak igazi meglepetést, hiszen megjelenésükben is formabontóan egyediek és izgalmasak – csakúgy, mint azok a vívmányok, amelyekről a nevüket kapták. Engedje, hogy bevezessük a koktélok új dimenzójába és legyen részese az extravagáns ízélményeknek páratlan környezetben, a Duna partján!

 


LIGHT BULB

A kriptongázzal töltött villanykörte Bródy Imre találmánya, melynek gyártása az 1930-as években a magyar Tungsram vállalatnál kezdődött meg és Budapestről indult világhódító útjára. Bártendereink közel egy évszázaddal később a villanykörtéhez illő innovatív receptúrával rukkoltak elő, melynek keleties ízvilága garantáltan új szintre emeli a koktélozás élményét, egy kis fénnyel és pezsgéssel megbolondítva.

Choya likőr, Aloe Vera lé és matcha zöld tea, yuzu szirup, timur berry, Champagne

4 800

 


RUBIK’S CUBE

„Maita’i roa ae!” „nem evilági, annyira jó!” – kiáltott fel az első vendég, aki először ízlelte meg ezt az igazán alkoholos koktélkülönlegességet. Hasonlóképpen vélekednek az egyik legzseniálisabb magyar találmányról, a Rubik kockáról is, hisz egyszerű, de mégis bonyolult annyira, hogy a feltalálása óta már bajnokságokat is szerveznek köré. De vajon próbálta-e már bárki is kirakni a bűvös kockát a koktél elfogyasztása után? Ha sikeresen megoldja trükkös feladványunkat, a jutalma nem marad el!

Oak Bottle-ben érlelt Spice Rum, narancslikőr, limelé, Falernum szirup

4 800

 


VITAMIN C

 

A legenda úgy tartja, hogy egyik leghíresebb biokémikusunk, Szent-Györgyi Albert egyáltalán nem kedvelte a paprikát, a világhírnevet mégis ez a zöldség hozta el számára. Felfedezésekor biztosan nem gondolta volna, hogy a C-vitamin, amit kivont a paprikából, később majd az emberiség egyik alapvető táplálékkiegészítője lesz, ahogyan arra sem számíthatott, hogy egy nap a C-vitamin stílusos hozzávalója lesz a Corso Bár igazán frissítő és könnyed nyári koktéljának, melyben a tonik jellegzetes kesernyés íze tökéletes harmóniában simul össze az édes gyümölcsök élvezetes aromájával.

Vodka, tonic, Corso Elixír, C-Vitamin pezsgőtabletta, citrus sorbet

3 900

 


HOLOGRAM

70 évvel ezelőtt foghatta kezében az első holografikus képet a magyar Gábor Dénes- hála az ő zsenialitásának, ma már fények hatására három-dimenziós alakzatok kelnek életre. Akkor még biztosan nem sejtette, hogy egy nap majd egy csapat kreatív bártendert ihlet meg a találmánya, akik tükrökkel, füsttel és házi grátánalma sziruppal idézik meg az általa létrehozott csodát. 

Agárdi Gin, Pimento Likőr, házi gránátalma szirup, friss citromlé

4 800

 


SAFETY MATCH

Már megszoktuk, hogy a tűz elsöprő erejét egy apró kis dobozból könnyedén elővarázsolhatjuk – ráadásul biztonságosan, hála a
magyar Irinyi János kémikus páratlan találmányának, a biztonsági gyufának. Bár a gyufa eredeti felhasználási célja nem az alkoholos italok meggyújtására irányult, ugyanakkor nincs is izgalmasabb, mint amikor a szemünk láttára lángra kap egy kávés koktélkülönlegesség, amit persze aztán jóízűen el is fogyaszthatunk.

Bailey’s kávélikőr, Grand Marnier

3 200

 


SODA WATER

Egy krémes állagú koktél nem is sejteti, hogy az egyik legdominánsabb alapanyaga a szódavíz – másnéven szikvíz – ami a magyar természettudós, Jedlik Ányos találmánya. Ezt nem keverhetünk össze a hagyományos szénsavas ásványvízzel, mivel szikvíznek ugyanis csak azt a szódavízet nevezhetjük, amelyet szikvizes ballonból adagolunk a pohárba – csakúgy, ahogy bártendereink is teszik a koktél nem mindennapi prezentálásakor.

Tanqueray Gin, lime-, és citromlé, tejszín, tojásfehérje, szódavíz

3 900

 

 


BÍRÓ’S PEN

Bíró László magyar újságíró egy véletlennek köszönhetően alkotta meg formabontó találmányát, a golyóstollat. A toll egyedülálló szerkezetének köszönhetően forradalmasította a kézírást. Mi az Old Fashioned koktél elkészítését írjuk vele újra.

Whisk(e)y, Bitter, Cukor

BEGINNER
Chivas Regal 12 yrs, Macallan

3 900

WHISKEY LOVER
Woodford Reserve, Maker’s Mark, Bulliet

4 800

CONNOISSEUR
Chivas Regal Ultis, Hibiki Harmony, Dalmore 18 yrs, Balton’s

9 800


BÉRES DROPS

Dr. Béres József kutató 1972-ben megalkotta készítményét, a Béres Cseppet. Hosszú évekig küzdött tudományos igazságának elismertetéséért. A legendás készítményt 2000-ben gyógyszerré nyilvánították. 2013-ban az első között vették fel a hungarikumok sorába. A Béres Cseppel a gyógyszertárakban találkozhat, espresso alapú koktélunkat az ugyancsak hungarikumnak számító Béres tokaji eszencia egészségcseppekkel gazdagítottuk.

Absolut Elyx Vodka, kávélikőr, 42 Coffee, Oak Bottle-ben érlelt Béres Eszencia Cseppek

3 500

 


 

A hét minden napján elérhető 10:00 és 01:00 óra között

Az árak Forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
A feltűntetett árakra 12% szervízdíjat számolunk fel.